FAQ

Trainingen

1. Waar vinden de lessen plaats?

De trainingslocatie is bij jou thuis of op een samen afgesproken plek bij jou in de buurt. Afhankelijk van het gedrag waar je mee wil oefenen.

Daarnaast sta ik regelmatig in Dierenwinkel Fem&Dier in Dinxperlo om vrijblijvend advies te geven over het gedrag van je hond. Hier zal ik af en toe ook een lezing of workshop verzorgen.

2. Hoe werkt een begeleidingstraject?

Als eerste ontvang je een uitgebreide vragenlijst over je hond. Van pup tot heden en van gedrag tot medische geschiedenis, alles komt voorbij. Voorafgaand aan de training krijg je een uitgebreid handboek met een theoretische kennis over honden, hun gedrag en training. Hierin wordt onder andere besproken hoe honden leren, stresssignalen, trainingsmethodes, maakbaarheid van je hond en veel meer. Alleen deze basis is al ontzettend waardevol.

Tijdens de intake doorlopen we samen de vragenlijst. Hierbij gaan we kijken uiteraard ook kijken naar de oorzaak van het gedrag. Dit is namelijk de noodzakelijke basis voor een training op maat. Ook maken we de eerste stappen in de praktijk. Tussen de trainingen door houden we contact via WhatsApp of mail. Je mag video's sturen voor feedback en al je vragen stellen. Dit is essentieel voor een goed resultaat.

Ook creëer je je eigen persoonlijke dossier. Na elke training ontvang je alle tips die ik je heb aangereikt in je dossier. Zo kun je alles nog een keer doorlezen en herhalen voor jezelf.

3. Bij welk gedrag kies ik voor een doorverwijzing?

Wanneer jouw hond agressief of erg angstig reageert, verwijs ik je door naar een gedragstherapeut om dat gedrag goed te kunnen begeleiden.

Probleem gevend gedrag die ik altijd doorverwijs zijn:

  • Verlatingsangst;
  • Grote angst problematieken;
  • Agressie met kans op bijtschade;
  • Agressie binnen een gezin.